skip to Main Content

Tökéletes csiszolás, sorjátlanítás – éllekerekítés, felületképzés – finiselés

COSTA Levigatrici moduláris kivitelű gépei

Konfigurálja az Önnek szükséges csiszológépet

/Tudásbázis/

 

A COSTA 1921 óta foglalkozik gépgyártással, első szalagcsiszoló berendezésüket pedig 1955-ben építették. Az alig három évtizeddel később alapított Costa Levigatrici S.p.A. kizárólag erre az egy termékre, a széles szalagos csiszoló-sorjátlanító, finiselő gépre specializálódott, ennek hála mára a terület világvezető vállalatává vált.

A fémfeldolgozó ipar számára kínált szerszámgépeik két kategóriába sorolhatók: “száraz” és “nedves” sorjátlanítók/csiszolók. A gépeket a standard kivitelek mellett az ügyfél egyedi igényeihez igazítva, a munkaegységek szükséges kombinációjában készítik el. Az olaszországi bemutatóteremben lehetőség van a gépek tesztelésére, munkamenetek konfigurálására, majd az eredmény elemzésére.

A COSTA gépeken alkalmazható csiszolóegységek:

D Unit:

Salakmentesítő egység alátámasztó párnákkal – edzett acél csapokkal a vastag-kemény SALAK-REVE ELTÁVOLÍTÁSÁRA

 

T Unit:

A kerületi sorjázó egység a sorjázni kívánt munkadarab geometriai alakjának azonosító rendszeréből áll. Egy PLC vezérli, úgy hogy csak a munkadarab kerületén fejti ki a szükséges nyomást a csiszolószalagra, így távolítja el a sorját bármilyen geometriai alakzatnál.

 

C UNIT:

Felső munkaegység ø 200 / 250 / 330 mm hengerrel. Speciális gumival borított, olaj- és hőálló henger speciális magas hőmérsékletű csapágyakkal a nagy vágási sebességű alkalmazásokhoz.

 

V UNIT:

Egy sor függőleges elhelyezett keféből áll, amelyek nagy sebességgel forognak (inverter vezérelve) és oldalirányban oszcillálnak állítható rezgési sebességgel.

 

R UNIT:

Az orbitális kefék a tengelyükön forognak, ugyanakkor három kefe együtt külön is forog. Továbbá a forgatást a teljes munkafelületet lefedő nagyfrekvenciás oszcillációval kombinálva tökéletesen homogén lekerekítést érünk el bármilyen geometriai forma élén.

 

B UNIT:

Függőleges tengelyen forgó egység 8 db Ø 350mm vagy

4 db Ø 300mm ellentétes irányban forgó kefével, vízszintes tengelyre szerelve. A csiszolóegységek kiemelkedően hosszú élettartama mellet nagy lekerekítési rádiusz érhető el a munkadarabok élein.

 

G UNIT:

A hosszanti kefék a csiszolószalaggal végzett kezelés utáni simításra és az érdesség csökkentésére szolgálnak. Keféink a gépvázba vannak beépítve, 180 / 250 mm átmérővel kaphatók, oszcillálós, nagy teljesítményű motorral szerelhetők fel.

 

A kizárólagos hazai képviseletet az SHM Consulting Kft. látja el.

A gépekről és az azokon alkalmazható csiszolóegységekről további információ:

https://shmconsulting.hu/costa/

SHM

Back To Top