skip to Main Content

A Salvagnini komplett, csúcstechnológiás lemezmegmunkáló portfóliója

Átfogó betekintés a több évtizedes lemezmegmunkáló szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező, nagy hírű olasz vállalat, a Salvagnini széleskörű termékkínálatába.

Salvagnini több mint 50 éve kínálja megbízható, nagy teherbírású, egyedi, és flexibilis megoldásait a lemezmegmunkálás terén. Termékválasztékában megtalálhatók a stancoló berendezések, panelhajlítók, élhajlítók, valamint fiber lézervágó berendezések, továbbá komplett lemezfeldolgozó gyártósorok, lemeztározó rendszerek, melyekkel világviszonylatban első az automatizálás terén.

A Salvagnini piaci pozícióját mi se bizonyítja jobban, mint a 7000 beüzemelt gyártó rendszer a világ 76 országában, a világ legnagyobb panelhajlító gép gyára, valamint az 5 gyártóegység, több mint 1950 alkalmazottal.

Magyarországon közvetlen gyári képviseletét az SHM Consulting Kft. látja el, és saját szerviz csapattal biztosítja felhasználóinak a legmagasabb szintű szolgáltatásokat.

P1, P-ROBOT, P2L és P4L Panelhajlítók

A Salvagnini P szériás berendezései sokoldalú, nagy teljesítményű panelhajlító gépek, amelyek fenntartható, kompakt megoldást kínálnak felhasználóik számára már ROBOTIZÁLT változatban is. A szerszámgépek automata hajlító és munkadarabkezelő ciklusai nagy termelékenységet, univerzális, újraszerszámozást nem igénylő szerszámaik és szabadalmazott kinematikájuk pedig magas fokú rugalmasságot tesz lehetővé. A Salvagnini kizárólag pneumatikus és elektromos hajtással látja el panelhajlítóit, ezzel is kímélve a felhasználókat és a környezetet.

Salvagnini P-ROBOT

Az adaptív technológiák (fejlett szenzorok, egyedi hajlító képlet, MAC 3.0) integrációja rendkívül intelligens működést tesz lehetővé: a panelhajlítók képesek automatikusan alkalmazkodni az alapanyagcserékhez és egyéb külső környezeti változásokhoz, minimálisra csökkentve így a selejtek és hibák előfordulását és bővítve a megmunkálható alkatrészek választékát.

A panelhajlító – és a portfólió egyéb gépeinek – kommunikációját a Salvagnini saját szoftverei biztosítják. Ezek közé tartozik a gépek teljesítményét valós időben ellenőrző és elemző LINKS, a teljes gyártófolyamatot optimalizáló, ERP/MRP rendszerekkel is kompatibilis moduláris OPS, valamint a tervezési, programozási, gyártási, kezelési, vezérlési és optimalizációs folyamatok irányítását egyaránt magába foglaló STREAM.

Salvagnini P2lean

B3 Élhajlítók

Az elektromos és hidraulikus élhajlítók előnyeit ötvöző Salvagnini B3-as gépek a dinamikus gyártás nélkülözhetetlen eszközei. Az olasz cég mélyreható automatizációs, szoftveres, mechanikus és elektronikai szakértelmét és tapasztalatát megtestesítő csúcstechnológiás berendezés a legkorszerűbb ipari trendek szem előtt tartásával lett kifejlesztve.

Salvagnini B3.AU-TO

Az olyan elérhető automatizációs megoldásoknak köszönhetően, mint az ATA és ATA.L automatikus bélyegbeállítók, a matricák V alakját a megmunkált anyaghoz igazító MVM vagy az AU-TO automatikus szerszámcserélő eszköz, a Salvagnini B3 termelékenységet és rugalmasságot kínál egyedi és sorozatgyártáshoz egyaránt.

A B3 a Salvagnini egyedi koncepciója, a ROBOformER robotos gyártórendszer részeként is elérhető, amely egy személyre szabott, nagy teljesítményű, bármilyen ügyfél igényeit kielégítő szolgáltatásokkal kiegészített megoldás. A lean gyártás szemléletének megfelelően kialakított, teljesen automatizált élhajlító cella példátlan rugalmasságot biztosít, mindezt csupán egyetlen vezérlő és program használatával.

Salvagnini ROBOformER

L3 és L5 Fiberlézerek

A Salvagnini egyike azon vállalatoknak, melyek elsőként invesztáltak a fiberlézer technológiába. Ennek eredményeként e területen rendkívül fejlett, alacsony fogyasztást és működési költségeket igénylő moduláris rendszereket kínálnak felhasználóiknak. A portfólióban megtalálható L3-as berendezés 2G-s gyorsulásokkal, míg az L5-ös egy szabadalmaztatott fejmozgatással 5G-s gyorsulásokra képes úgy, hogy a fejet egy 250 mm-es tartományban egy másodlagos X1-Y1 tengellyel mozgatja. Utóbbi előnye főleg a vékony lemezek, és bonyolult alkatrészek vágásakor domborodik ki.

Salvagnini L3

A gépek 4 különböző méretben érhetők el, repülőgép-szerű szerkezetük nagy pontosságot és stabilitást biztosít és egyetlen optikai fejjel vannak ellátva, ezzel is garantálva a magas minőségű megmunkálást, minden elérhető vastagsághoz. A Tradjust funkcióval a gépek a vágási paramétereket a pályagörbéknek megfelelően automatikusan igazítják, a gyors palettacserélő rendszerek pedig akár a gépkezelő nélküli működést is lehetővé teszik.

Salvagnini L5

S1 és S4Xe Stancoló berendezések

Salvagnini S1 a rugalmasság és termelékenység egyre növekvő igényeinek megfelelően került kialakításra. A megfizethető, „mechatronikus” stancoló berendezés egy hibrid technológiát használ a szabadalmaztatott „multi-press” fejegység működtetéséhez. Ezzel az egységgel és a gyártáshoz szükséges szerszámok tárolására képes kialakítással a szerszámcserék leállás nélkül is elvégezhetők. Ez a konfiguráció kiegészíthető fiber lézervágó egységgel is, így növelve a gép flexibilitását.

Salvagnini S1

További nagy előnye az új gépnek az ikermanipulátor, mely az X tengely mentén egyenként három megfogóval képes a megmunkált lemezeket úgy megfogni, hogy a lemezfelület 100%-ban feldolgozható, ezáltal a vágási selejtek minimálisra redukálhatók. Hibrid technológiájával emellett a ciklusidőket is képes optimalizálni, így a fogyasztása is drasztikusan csökken. Ezeknek az innovatív elemeknek köszönhetően számtalan különböző alkalmazáshoz ideális választás lehet.

Salvagnini S4Xe nagy folyamathatékonyságot realizál felhasználóinak. Köszönhetően a Salvagnini szabadalmaztatott technológiájának a gép egyszerre akár 96db szerszám együttes használatára képes egymástól függetlenül, akár azonos időben.

A gép lelke, az öt féle konfigurációban elérhető stancolófej, mely a különböző felhasználói igényeknek megfelelően lett kifejlesztve, valamint a két db 500 mm hosszú integrált olló, mellyel igazán gyors a munka. Köszönhetően a szintén szabadalmaztatott lemezmegfogó, és átfordító egységnek a lemez teljes tartománya megmunkálható. A Salvagnini szoftvere gyors programkészítést tesz lehetővé, valamint a szerszámok kiválasztását, és az alkatrészek terítékezését is a legoptimálisabban végzi egy kattintásra.

Automatizációs eszközökkel bővített Salvagnini S4Xe

A gépet a legkülönfélébb automatizálási megoldásokkal lehet felszerelni, valamint akár sorban panelhajlítóhoz kapcsolni.

FMS Rugalmas gyártórendszerek

A Salvagnini portfóliójában számos rugalmas gyártórendszer (FMS) is elérhető. A FlexCell hajlító cella az Ipar 4.0 gyárakhoz lett tervezve – önálló, a Salvagnini szoftvereivel kommunikáló gépek intelligens kombinációját kínálja, amely minden igényt képes kielégíteni az automatizált, termelékeny panelhajlítástól kezdve a rugalmas élhajlításig. A megoldáshoz több automata alapanyagkezelő eszköz is csatlakoztatható.

Az S4 + P4 line a vállalat azonos jelű szerszámgépeit egyesítő, teljesen automatizált, külső beavatkozást nem igénylő gyártómegoldása. A cellával egyedi és sorozatgyártás egyaránt könnyedén végezhető, így számtalan alkalmazáshoz ideális.

Az AJS (Automated Job Shop = Automatizált Gyártóüzem) 100%-os rugalmas automatizálást és lean gyártást kínál. A rendszerrel egy többfolyamatos megoldás részeként stancoló, nyíró, lézervágó és hajlító műveletek egyaránt elvégezhetők. A gyártófolyamatok teljesen automatizált ütemezéséről, optimalizálásáról az OPS szoftver gondoskodik.

Továbbra is elérhető a KAVOSZ 5 %-os konstrukciója! Hitel és lízing kapcsán kérje díjmentes előminősítésünket és sikerdíjas közreműködésünket!

SHM

Back To Top