skip to Main Content

Lemez és profilhengerítés – Tartályfenék hengerítő gépek a FACCIN-tól

A FACCIN Srl. az egyik vezető szerszámgépgyártó a lemezhengerítés, profilhengerítés és peremezés területén, beleértve a nagyméretű tartályfenék domborítási feladatokat is. A vállalatot az 1960-as években alapították.  Az innováció elkötelezettjeiként folyamatosan befektettek az új technológiák kutatásába és fejlesztésébe, így mára a kiemelkedő minőségű, csúcstechnológiás hengerítő berendezések megbízható gyártójaként ismertek a piacon.

A cég központja a fejlett iparáról híres, Észak-Olasz Visano-ban (Brescia) található, ahol összesen 15.000 négyzetméteren folyik a szerszámgépek gyártása. Az új berendezésekbe történő folyamatos befektetéseknek köszönhetően a FACCIN saját maga, házon belül képes gyártani a szükséges gépalkatrészeket. Ez a megközelítés lehetővé teszi a cég számára, hogy a gyártási folyamat minden lépését közvetlenül ellenőrizze, ezzel garantálva termékeinek magas minőségét.

A szerszámgépek fejlesztéséhez is a legmodernebb megoldásokat használják, köztük a legújabb 3D tervező rendszereket és a strukturális elemek végeselemes szimulációját. A FACCIN nevéhez fűződik többek között az első elektronikusan szinkronizált hengerítő tengelyekkel (MCS) felszerelt széria bemutatása, 1988-ban az akkori legfejlettebb grafikus CNC vezérlő, majd 1993-ban egy teljesen automatizált lemezhengerítő megoldás, robotos betöltéssel és kirakodással.

Szakértő mérnökcsapatának köszönhetően a FACCIN képes hatékony megoldásokat kínálni bármilyen egyedi hengerítési feladatra, míg kiterjedt szervizhálózatával a gépek teljes élettartamára garantálja a folyamatos, megbízható üzemelést.

SHM

Back To Top