skip to Main Content

A Salvagnini komplett, csúcstechnológiás lemezmegmunkáló portfóliója

Átfogó betekintés a több évtizedes lemezmegmunkáló szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező, nagy hírű olasz vállalat, a Salvagnini széleskörű termékkínálatába.

A Salvagnini több mint 50 éve kínálja megbízható, nagy teherbírású, egyedi, és flexibilis megoldásait a lemezmegmunkálás terén. Termékválasztékában megtalálhatók a stancoló berendezések, panelhajlítók, élhajlítók, valamint fiber lézervágó berendezések, továbbá komplett lemezfeldolgozó gyártósorok, lemeztározó rendszerek, melyekkel világviszonylatban első az automatizálás terén.

salvagnini_lemez

A Salvagnini piaci pozícióját mi se bizonyítja jobban, mint 7000 beüzemelt gyártó rendszer a világ 76 országában, a világ legnagyobb panelhajlító gép gyára, valamint az 5 gyártóegység, több mint 1750 alkalmazottal.

Magyarországon közvetlen gyári képviseletét az SHM Consulting Kft. látja el, és saját szerviz csapattal biztosítja felhasználóinak a legmagasabb szintű szolgáltatásokat.

P1, P2L és P4L Panelhajlítók

A Salvagnini P szériás berendezései sokoldalú, nagy teljesítményű panelhajlító gépek, amelyek fenntartható, kompakt megoldást kínálnak felhasználóik számára. A szerszámgépek automata hajlító és munkadarabkezelő ciklusai nagy termelékenységet, univerzális, újraszerszámozást nem igénylő szerszámaik és szabadalmazott kinematikájuk pedig magas fokú rugalmasságot tesz lehetővé. A Salvagnini kizárólag pneumatikus és elektromos hajtással látja el panelhajlítóit, ezzel is kímélve a felhasználókat és a környezetet.

Salvagnini P2lean
Salvagnini P2lean

Az adaptív technológiák (fejlett szenzorok, egyedi hajlító képlet, MAC 2.0) integrációja rendkívül intelligens működést tesz lehetővé: a panelhajlítók képesek automatikusan alkalmazkodni az alapanyagcserékhez és egyéb külső környezeti változásokhoz, minimálisra csökkentve így a selejtek és hibák előfordulását és bővítve a megmunkálható alkatrészek választékát.

P2lean-2120 P2lean-2120 pictures P2lean-2120

A panelhajlító – és a portfólió egyéb gépeinek – kommunikációját a Salvagnini saját szoftverei biztosítják. Ezek közé tartozik a gépek teljesítményét valós időben ellenőrző és elemző LINKS, a teljes gyártófolyamatot optimalizáló, ERP/MRP rendszerekkel is kompatibilis moduláris OPS, valamint a tervezési, programozási, gyártási, kezelési, vezérlési és optimalizációs folyamatok irányítását egyaránt magába foglaló STREAM.

Salvagnini P4lean
Salvagnini P4lean

B3 Élhajlítók

Az elektromos és hidraulikus élhajlítók előnyeit ötvöző Salvagnini B3-as gépek a dinamikus gyártás nélkülözhetetlen eszközei. Az olasz cég mélyreható automatizációs, szoftveres, mechanikus és elektronikai szakértelmét és tapasztalatát megtestesítő csúcstechnológiás berendezés a legkorszerűbb ipari trendek szem előtt tartásával lett kifejlesztve.

B3 220_4250 version with new HMI 2018 B3 220_4250
Salvagnini B3.ATA

Az olyan elérhető automatizációs megoldásoknak köszönhetően, mint az ATA és ATA.L automatikus bélyegbeállítók, a matricák V alakját a megmunkált anyaghoz igazító MVM vagy az AU-TO automatikus szerszámcserélő eszköz, a Salvagnini B3 termelékenységet és rugalmasságot kínál egyedi és sorozatgyártáshoz egyaránt.

A B3 a Salvagnini egyedi koncepciója, a ROBOformER robotos gyártórendszer részeként is elérhető, amely egy személyre szabott, nagy teljesítményű, bármilyen ügyfél igényeit kielégítő szolgáltatásokkal kiegészített megoldás. A lean gyártás szemléletének megfelelően kialakított, teljesen automatizált élhajlító cella példátlan rugalmasságot biztosít, mindezt csupán egyetlen vezérlő és program használatával.

ROBOFORMER ROBOFORMER LAYOUT WITH ROBOT ON 7TH AXE ROBOFORMER
Salvagnini ROBOformER

L3 és L5 Fiberlézerek

A Salvagnini egyike azon vállalatoknak, melyek elsőként invesztáltak a fiberlézer technológiába. Ennek eredményeként e területen rendkívül fejlett, alacsony fogyasztást és működési költségeket igénylő moduláris rendszereket kínálnak felhasználóiknak. A portfólióban megtalálható L3-as berendezés 2G-s gyorsulásokkal, míg az L5-ös egy szabadalmaztatott fejmozgatással 5G-s gyorsulásokra képes úgy, hogy a fejet egy 250 mm-es tartományban egy másodlagos X1-Y1 tengellyel mozgatja. Utóbbi előnye főleg a vékony lemezek, és bonyolult alkatrészek vágásakor domborodik ki.

L3 CPS VIEW OF CPS DEVICE FOR MANUAL LOADING AND UNLOADING L3 CPS
Salvagnini L3

A gépek 4 különböző méretben érhetők el, repülőgép-szerű szerkezetük nagy pontosságot és stabilitást biztosít és egyetlen optikai fejjel vannak ellátva, ezzel is garantálva a magas minőségű megmunkálást, minden elérhető vastagsághoz. A Tradjust funkcióval a gépek a vágási paramétereket a pályagörbéknek megfelelően automatikusan igazítják, a gyors palettacserélő rendszerek pedig akár a gépkezelő nélküli működést is lehetővé teszik.

L5 CP VIEW OF CP DEVICE FOR MANUAL LOADING AND UNLOADING L5 CP
Salvagnini L5

S1 és S4Xe Stancoló berendezések

A Salvagnini S1 a rugalmasság és termelékenység egyre növekvő igényeinek megfelelően került kialakításra. A megfizethető, “mechatronikus” stancoló berendezés egy hibrid technológiát használ a szabadalmaztatott „multi-press” fejegység működtetéséhez. Ezzel az egységgel és a gyártáshoz szükséges szerszámok tárolására képes kialakítással a szerszámcserék leállás nélkül is elvégezhetők. Ez a konfiguráció kiegészíthető fiber lézervágó egységgel is, így növelve a gép flexibilitását.

Salvagnini S1
Salvagnini S1

További nagy előnye az új gépnek az ikermanipulátor, mely az X tengely mentén egyenként három megfogóval képes a megmunkált lemezeket úgy megfogni, hogy a lemezfelület 100%-ban feldolgozható, ezáltal a vágási selejtek minimálisra redukálhatók. Hibrid technológiájával emellett a ciklusidőket is képes optimalizálni, így a fogyasztása is drasztikusan csökken. Ezeknek az innovatív elemeknek köszönhetően számtalan különböző alkalmazáshoz ideális választás lehet.

A Salvagnini S4Xe nagy folyamathatékonyságot realizál felhasználóinak. Köszönhetően a Salvagnini szabadalmaztatott technológiájának a gép egyszerre akár 96db szerszám együttes használatára képes egymástól függetlenül, akár azonos időben.  

A gép lelke, az öt féle konfigurációban elérhető stancolófej, mely a különböző felhasználói igényeknek megfelelően lett kifejlesztve, valamint a két db 500 mm hosszú integrált olló, mellyel igazán gyors a munka. Köszönhetően a szintén szabadalmaztatott lemezmegfogó, és átfordító egységnek a lemez teljes tartománya megmunkálható. A Salvagnini szoftvere gyors programkészítést tesz lehetővé, valamint a szerszámok kiválasztását, és az alkatrészek terítékezését is a legoptimálisabban végzi egy kattintásra.

S4Xe PD AGF LAYOUT OF S4Xe EQUIPPED WITH PD and AGF JULY2017 S4Xe PD AGF
Automatizációs eszközökkel bővített Salvagnini S4Xe

A gépet a legkülönfélébb automatizálási megoldásokkal lehet felszerelni, valamint akár sorban panelhajlítóhoz kapcsolni.

FMS Rugalmas gyártórendszerek

A Salvagnini portófliójában számos rugalmas gyártórendszer (FMS) is elérhető. A FlexCell hajlító cella az Ipar 4.0 gyárakhoz lett tervezve – önállő, a Salvagnini szoftvereivel kommunikáló gépek intelligens kombinációját kínálja, amely minden igényt képes kielégíteni az automatizált, termelékeny panelhajlítástól kezdve a rugalmas élhajlításig. A megoldáshoz több automata alapanyagkezelő eszköz is csatlakoztatható.

FlexCell

Az S4 + P4 line a vállalat azonos jelű szerszámgépeit egyesítő, teljesen automatizált, külső beavatkozást nem igénylő gyártómegoldása. A cellával egyedi és sorozatgyártás egyaránt könnyedén végezhető, így számtalan alkalmazáshoz ideális.

Az AJS (Automated Job Shop = Automatizált Gyártóüzem) 100%-os rugalmas automatizálást és lean gyártást kínál. A rendszerrel egy többfolyamatos megoldás részeként stancoló, nyíró, lézervágó és hajlító műveletek egyaránt elvégezhetők. A  gyártófolyamatok teljesen automatizált ütemezéséről, optimalizálásáról az OPS szoftver gondoskodik.

MD+S4+IA+PCD+P4+RP+SAP FMS WITH RP (CUT) OPTION MD+S4+IA+PCD+P4+RP+SAP

SHM

Back To Top