skip to Main Content

Lézergépek a Salvagnini perspektívájából

A Salvagnini egyike azon vállalatoknak, melyek elsőként invesztáltak a fiberlézer technológiába. Ennek eredményeként e területen rendkívül fejlett, alacsony fogyasztást és működési költségeket igénylő moduláris rendszereket kínálnak.

L3 CP VIEW OF CP DEVICE FOR MANUAL LOADING AND UNLOADING L3 CP

A Salvagnini 2008-ban mutatatta be fiberlézer technológiás gépeit, melyek azóta rengeteget fejlődtek és számos új funkcióval bővültek. Portfóliójukban két modell – a Salvagnini L3 és L5 – található, melyek termelékeny, sokoldalú megoldást kínálnak felhasználóiknak, alacsony fogyasztás és költségek mellett.

L3 AIRPLANE RENDERS OF AIRPLANE VIEW L3 AIRPLANE

A lézergépek szabadalmaztatott “repülőgép” struktúrája rendkívüli stabilitást és ergonómiát, ezáltal gyors, precíz pozícionálást és hozzáférhetőséget kölcsönöz. A berendezések egyetlen optikai fejjel vannak felszerelve, amely magas minőséget biztosít, minden elérhető vastagságban. A Salvagnini DRY COOLING technológia gáz vagy folyadék használata nélkül hűti a fejet és lehetővé teszi a lencse hőmérsékletének valós idejű szabályozását. A gépek beépített vágófunkciókkal is rendelkeznek, amelyek a gyártási körülményeknek megfelelően választhatók. A Standard mód nagyobb biztonságot kínál a gépkezelő nélküli működéshez, míg a PowerCut nagyobb működési sebességet és reaktivitást biztosít. A kizárólag az L5-ön elérhető DynamicCut-tal pedig nagyobb teljesítmény érhető el a vékony és közepes vastagságú lemezeken.

L5 CP VIEW OF CP DEVICE FOR MANUAL LOADING AND UNLOADING L5 CP

big_1521734160_1513168008_Power_SimulA Salvagnini a gépek vezérlésében is rendkívül innovatív megközelítést alkalmazott. A TRADJUST funkcióval a pályagörbéknek, sebességeknek és gyorsulásoknak megfelelően automatikusan modulálhatók a vágási paraméterek. Ennek köszönhetően a rendszer minden anyaghoz és vastagsághoz csak egy vágási paramétert rendel, függetlenül a profil méreteitől. Az inutitív FACE interfész emellett számos egyéb hasznos funkciót kínál és csökkenti a feladatok elvégzésére fordított időt.

Intelligens megoldások az optimalizált, gépkezelő nélküli gyártáshoz

APC2

Az APC2 folyamat szenzor valós időben figyeli a lyukasztási fázisokat, ezáltal gyorsabb, jobb minőségű folyamatot biztosít. Emellett ellenőrzi a vágási műveletet és, ha bármilyen szabálytalanságot észlel, megállítja, majd a megfelelően módosított paraméterekkel folytatja azt. Ez lehetővé teszi az automatikus lencse fókusztávolság-keresést a folyamat elején, majd ennek megfelelően szabályozza a paramétereket.

L3 HEAD RENDER OF THE L3 CUTTING HEAD AND ITS OPTIONS L3 HEAD

AVS

A STREAMLASER-be integrált AVS mesterséges látás használata lehetővé teszi a munkadarab éleinek gyors igazítását és a már elvégzett műveletek hivatkozását, alakbeli korlátozások nélkül.

L3 HEAD RENDER OF THE L3 CUTTING HEAD AND ITS OPTIONS L3 HEAD

ANC

A gépkezelő nélküli gyártáshoz, a fokozott autonómia érdekében a Salvagnini az opcionális ANC automata fúvókacserélő eszközt kínálja, mobil fúvóka tárral.

L3 HEAD RENDER OF THE L3 CUTTING HEAD AND ITS OPTIONS L3 HEAD

SVS

Az SVS egy olyan, a gépbe épített látórendszer, amely képes a hulladéklemezeket beolvasni. Ezekre a darabokra később új teríték készíthető, közvetlenül a gépben.

ACUT

A gépeken nitrogén, oxigén és sűrített levegő is használható a vágáshoz. Az ACUT funkció a sűrített levegővel történő vágás megfelelő kezeléséről gondoskodik, ezzel biztosítva a nitrogénes vágásnál olcsóbb, mégis ahhoz hasonló hatékonyságú eredményeket.

A szoftveres környezet

A STREAM a gyártás folyamatát a lehető legoptimálisabb sorrend szerint határozza meg, figyelembe véve az összes – a gyártási költségeket is magában foglaló – változót. A szoftver három szintre épül: műszaki, gyártói és üzleti. Az első szint (STREAMLASER) felel a CAM feladatokért és a teríték készítésért, a második (PARTS) a gyártófolyamatok meghatározásához szükséges információk kezelését végzi, a harmadik (VALUES) pedig becslést ad az egyes darabok, terítékek vagy sorozatok költségére.

big_1513258389_STREAMLASER

Folyamatos fejlesztés

Az L3 és L5 berendezéseket a Salvagnini jövőbiztosra tervezte, így azok a folyamatosan változó gyártói trendeknek megfelelően, számos különböző automatizációs eszközzel felszerelhetők.

L3 ADL L3 with ADL L3 ADL

Ezek között találhatók különböző ki-/betöltő rendszerek, szortírozók és tornyos tárolórendszerek. A szabadalmaztatott szoftvernek hála, a gépek képesek kommunikálni a cég ERP és egyéb rendszereivel. Így egyebek mellett lehetőség nyílik a megmunkálási programok létrehozására közvetlenül a megrendelésekből. A Salvagnini IoT Links biztosítja a gyártási adatokhoz, naplófájlokhoz, KPI teljesítményindikátorokhoz, telemetriához történő valós idejű hozzáférést, valamint a rendszeradatok ellenőrzését, ezzel tovább emeli a gépek hatékonyságát.

L3 ADL L3 with ADL L3 ADL

Legfőbb előnyök a versenytársakkal szemben

  • Ergonomikus felépítés a szabadalmaztatott „repülőgép” struktúrának köszönhetően.
  • Egy lencsés, száraz hűtéses vágófej.
  • 20 másodperces asztalcsere
  • Gyors lemezbemérés, és hulladék lemez felhasználás.
  • Automata fókuszállítás
  • Thunder Nozzle: Vastag anyagok vágásához speciális fúvókák, melyek javítják a vágási minőséget, csökkentik a gázfogyasztást.
  • Sűrített levegős vágás akár 5mm-ig.
  • Legújabb IPG kompakt lézerforrás (U-series)
  • A 6kW-os lézerforráshoz új 50µm-os lézernyaláb a vékony lemezekhez, 100 µm-os lézernyaláb a vastagabb lemezek vágásához. Köszönhetően az új lézervágó fejeknek lehetőség van a lézernyaláb átmérőjének megválasztására, a felhasználási feltételeknek megfelelően.
  • Teljes szintű automatizálás

SHM

Back To Top